اخبار و مقالات سوپر لایف

جک بازویی درب پارکینگ
بی پروا

جک بازویی درب پارکینگ

جک بازویی درب پارکینگ چگونه کار می کند؟

جک بازویی درب پارکینگ چگونه کار می کند؟ جک بازویی ابزاری کاربردی است که امروزه برای به حرکت در آوردن درب های سنگین وزن پارکینگی به کار گرفته می شود. برای آشنایی با مزایای این جک ها و مکانیزم عملکردی آن تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.

مزایای استفاده از جک بازویی چیست؟

در گذشته درب ورودی پارکینگ ها توسط قفل و کلید باز میشد. این سیستم باگ های زیادی از منظر امنیت، راحتی و رفاه ساکنان ساختمان داشت. اما با روی کار آمدن جک بازویی ، جک ریلی و ... درب پارکینگ به سیستمی مطئمن و ایمن مجهز گردید. به طوری که امکان باز کردن این درب ها به صورت غیر قانونی سخت شده و دیگر هر سارقی نمی تواند به منزل شما دستبرد بزند. ضمن این که در مواقع احساس خطر مانند شب های تاریک دیگر لزومی برای خروج از فضای امن ماشینتان ندارید و به سرعت می توانید به پارکینگ رفته و آرامش خیالتان را حفظ کنید.

از دیگر مزایای جک بازویی می توان به راحتی بیشتر هنگام استفاده از آن ها اشاره نمود. به طور مثال دیگر نیاز به پیاده شدن از خودرو برای باز یا بستن در پارکینگ ندارید. بلکه تنها با فشردن یک دکمه می تواند فرمان مورد نظرتان را برای درب ارسال کنید.

در کنار این موارد قابلیت نصب اکسس کنترل بر روی جک بازویی و دیگر مدل های جک پارکینگ این امکان را به شما می دهد که از روش های ایمن تری برای ورود و خروج خود بهره ببرید. اکسس کنترل شرایطی فراهم می آورد که بتوان با کارت، تگ مخصوص و یا اثر انگشت درب را باز و بسته نمود. در این حالت امنیت بسیار بالاتری برای ساختمان به وجود خواهد آمد.

تنوع زیاد سیستم های اتوماتیک نمودن درب و مدل های جک اعم از جک بازویی، جک ریلی، سکشنال و ... امکان انتخاب سیستمی کاملا مطابق با نیاز ساختمان و ساکنان آن را فراهم می آورد. ضمن این که می توان از تجهیزات جانبی مختلفی نظیر اکسس کنترل ها نیز بهره گرفت.

درباره ی بهترین جک پارکینگ ایرانی بیشتر بخوانید!

 

جک بازویی درب پارکینگ

 

نحوه عملکرد جک بازویی چگونه است؟

نیروی محرکه جک بازویی به کمک یک موتور الکتریکی تامین می شود که دارای مبنع تغذیه AC یا DC است. دستور حرکت هم به طور معمول توسط یک ریموت کنترل ست شده با برد فرمان درب ارسال می شود.

سپس برد فرمان دستور دریافت شده را برای جک ها فرستاده و درب در جهت مورد نظر به حرکت در می آید. دیگر قطعات سیستم نیز در جهت مدیریت نحوه حرکت، اطلاع رسانی به افراد نزدیک به درب و شناسایی موانع سر راه درب به کار گرفته می شوند.

برای خرید جک بازویی باید درب بازویی را بهتر بشناسید به همین منظور مقاله درب بازویی را بهتر بشناسیم! را مطالعه کنید.

معرفی قطعات و اجزای تشکیل دهنده جک بازویی

در جهت آشنایی بهتر با نحوه عملکرد جک بازویی هنگام باز و بست شدن، بهتر است اجزا و قطعات تشکیل دهنده آن را به خوبی بشناسید. 

در ادامه نگاهی بر قطعات موجود در ساختار سیستم جک بازویی خواهیم انداخت:

1- استاتور (سیم پیچ)

استاتور به عنوان یکی از قسمت های ثابت موتور جک بازویی است که شبیه به یک استوانه توخالی می باشد. درون بدنه این استوانه شیارهایی وجود دارد که محل پیچیدن سیم ها است. به این ترتیب در هر شیار یک پیچه از سیم ها قرار می گیرد که به آن کلاف می گویند. استاتورها معمولا از قطعات فلزی باریک آلومینیومی یا آهنی ساخته می شود. این قطعه خود از بخش های هسته، سیم پیچ و قاب تشکیل می شود.

وظیفه اصلی استاتور ایجاد نیروی الکترومغناطیسی و پشتیبانی موتور به صورت مکانیکی است. در واقع زمانی که استاتور به جریان برق متصل می شود، درون استوانه آن میدان مغناطیسی چرخنده تشکیل می شود. حال بخش متحرک موتور (روتور) که در این استوانه است، به صورت منظم به چرخش در آمده و نیروی مکانیکی لازم برای حرکت جک بازویی را ایجاد می کند. به این ترتیب موتور موجب باز و بسته شدن جک ها و در پی آن درب پارکینگ می گردد.

هر گروه از پیچه که درون هسته استاتور قرار می گیرد، یک آهنربای مغناطیسی دو پله تشکیل می دهد. تعداد این آهنرباهای مغناطیسی بستگی به تعداد کلاف های درون استاتور دارد. به این ترتیب تعداد قطب های درون موتور القایی AC نیز وابسته به تعداد سیم پیچ هاست.

 

 

رتور جک بازویی

روتور بخش متحرک موتورهای الکتریکی است که برخی آن را چرخانه نیز می نامند. این قطعه دارای یک هسته چند تکه و استوانه ای محور مانند است. شکاف های موازی تعبیه شده به روی استوانه امکان دریافت رسانای مورد نیاز رتور را فراهم می آورد. شکاف های چرخانه معمولا از جنس مس، آلومینیوم و یا آلیاژ های مقاوم دیگری از فلزات ساخته می شوند و به صورت میله می باشند. انتهای هر یک از این میله ها با پیچه الکتریکی دارای یک اتصال کوتاه مداوم است که عملکرد چرخشی روتور را فراهم می آورد.

وظیفه اصلی روتور تبدیل نیروی الکترومغناطیسی استاتور به نیروی مکانیکی برای به حرکت در آوردن جک بازویی پارکینگ است. این قطعه در بخش انتهایی خود به یک چرخ دنده از جنس برنج متصل است که این چرخ دنده نیروی مکانیکی را دریافت نموده و به جک های درب پارکینگ انتقال می دهد.

دنده برنجی جک بازویی درب پارکینگ

ساختار چرخ دنده دارای دندانه هایی با فاصله مساوی است که برای اتصال میان دو چرخ دنده به کار گرفته می شود. این قطعه موظف است نیروی مکانیکی دریافتی از سوی استاتور را به گیربکس و پس از آن میل ماردان جک بازویی منتقل نماید. علاوه بر انتقال نیرو از چرخ دنده برای تغییر جهت نیرو هم استفاده می شود.

میل ماردان جک بازویی

میل ماردان یکی دیگر از قطعات سیستم جک بازویی است که نیروی چرخشی روتور را به نیروی رفت و برگشتی برای حرکت درب تبدیل می کند. این قطعه از یک سو به گیربکس جک پارکینگ متصل شده و از سوی دیگر در ارتباط به شفت جک می باشد. در نتیجه می تواند پیستون جک را به حرکت درآورد.

به طور کلی عملکرد جک بازویی درب پارکینگ به صورت زیر است:

جریان الکتریکی وارد استاتور شده و در آن میدان مغناطیسی به وجود می آورد. این میدان موجب حرکت چرخشی روتور شده و نیروی مغناطیسی به نیروی مکانیکی تبدیل می گردد. سپس چرخ دنده ها نیروی مکانیکی دریافتی را به گیربکس جک بازویی منتقل کرده و پس از آن نیرو به سمت میل ماردان رفته و آن را به حرت در می آورد.

در نهایت شفت جک برقی وارد عمل شده و نیروی دریافتی از سوی میل ماردان را برای حرکت درب به سمت جلو یا عقب به کار می گیرد. در نتیجه شاهد باز یا بسته شدن درب به صورت اتوماتیک خواهیم بود.

برای جک بازویی کافیست از محصولات سوپر لایف دیدن کنید و برای خود بهترین جک بازویی درب پارکینگ را خریداری کنید.

Print
529 رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

انتخابگر پوسته

تماس با سوپر لایف

استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است. تمامی حقوق برای شرکت متین گذر محفوظ است. ۱۴۰۰ ©Copyright